Harley

Harley ratten hebben wat langer steil haar. Omdat de ondervacht veel minder aanwezig is, lijkt het alsof de vacht wat dunner is. Het kan met rex gecombineerd worden, dan krijg je een wat lange krullende vacht. Harley ratten hebben snorharen die gegolfd zijn. 


De vacht staat, in verhouding tot een normale vacht, meer open. Hierdoor verliest de vacht zijn functie om het lichaam op temperatuur te houden. Als huisdier heeft de rat hier zelf geen last van, maar in het wild heeft een harley rat weinig overlevingskans.  De haren zelf zijn hol, waardoor de vacht een glanzend uiterlijk krijgt. Doordat er geen ondervacht is, en de haren zelf hol zijn, vallen de haren ook heel makkelijk uit. Daarom is het belangrijk dat je hier met aaien voorzichtig mee omgaat. 

Bij de harleyratten zijn er wel wat "probleempjes" bekend. Het is geen garantie dat een harley rat hier altijd last van heeft, absoluut niet, maar de kans is wel net wat groter dan bij een gladharige rat. 

>Het meest voorkomende probleem is dat de vrouwelijke harleys problemen kunnen hebben met de melkproductie. Dit is alleen van belang als je van plan bent met harleys te fokken.
>Problemen aan geslachtsorganen zijn niet geheel onbekend. Bij vrouwtjes komt het nogal eens voor dat ze geen of minder tepels hebben en ook bij mannen kunnen de geslachtsorganen niet goed ontwikkeld zijn. Ook dit is niet altijd het geval.
> De huid is dunner bedekt met vacht. Hierdoor lopen harley ratten sneller verwondingen op, vergelijkbaar met naakt/fuzz ratten
>Sommige harley ratten kunnen minder goed tegen eiwitten (Hier kun je door selectief fokken wel op verbeteren)