RATTERY MUIZERD GAAT STOPPEN. HET IS DUS NIET MEER MOGELIJK OM TE RESERVEREN.

Reserveren

Wat leuk dat je overweegt om rittens van Rattery Muizerd te nemen! 

 

Wat kun je verwachten van Rattery Muizerd?

*Tamme rittens die met de beste zorg en aandacht zijn gefokt en opgegroeid.
*Leuke fotoshoots zodat je kunt zien hoe je rittens opgroeien
*Ten alle tijden goed bereikbaar voor vragen en/of opmerkingen. Ook na aankoop!
*Bij verhuizen krijg je een beetje voer mee om de eerste dagen te kunnen overwennen naar je eigen voer. 
*Een 'verhuiscontract' waarin de gemaakte afspraken staan benoemd. 
*Uitgebreide schriftelijke informatie die je meekrijgt met je rittens zodat je zo optimaal mogelijk voorbereidt bent!

 

Hoe werkt het reserveren?

Wij werken met een wachtlijst. Als je op zoek bent naar rittens, kun je bij ons een reserveringsaanvraag doen en zodra je dan aan de beurt bent krijg je van ons bericht. Wie zich dan als eerste aanmeldt, mag ook als eerste zijn/haar rittens kiezen. Het is helaas niet meer mogelijk om voor een specifiek koppel te reserveren. 
Mocht je in de tussentijd toch ergens anders rittens gevonden/gereserveerd of gekocht hebben, laat dit dan aub even weten. Dan kan jouw plek op de wachtlijst naar iemand anders gaan. Lees van tevoren alvast het verhuiscontract door, zodat je weet wat ik van de toekomstige eigenaren van mijn rittens verwacht. 

Hoe worden de rittens verdeeld, mag ik zelf kiezen?

Bij mij mag iedereen zijn eigen rittens altijd zelf uitkiezen. Zodra de rittens op geslacht worden gescheiden (met 4,5 week) worden er individuele foto's gemaakt en krijgt elk ritten een diernummer. Die foto's worden gedeeld op mijn Facebook pagina en dan is het de bedoeling dat iedereen een keuze maakt. Dit zal volledig gebeuren op volgorde van de wachtlijst; wie als eerste zijn reservering heeft geplaatst, mag dus ook als eerste zijn/haar rittens uitkiezen. (Fokkers gaan ten alle tijde voor op de wachtlijst) Je krijgt hierover van mij een berichtje wanneer je aan de beurt bent om te kiezen. Wanneer de rittens tussen de 7 en 8 weken oud zijn én 120 gram wegen, dan pas mogen ze verhuizen.Prijs van de rittens.

Rittens kosten €25. (harley €30)
Fokrittens kosten €30 (harley €35)
Per nest verhuizen er maximaal 2 fokrittens naar andere fokkers. 

Waarom zo 'duur'?
Mijn prijs is misschien wat meer dan bij sommige andere fokkers, maar ik maak zeker geen winst op het fokken. Mijn dieren krijgen alleen het allerbeste voer, ruime en goed ingerichte huisvesting, medische zorg, etc. Voor een goede dekman of fokrittens van een andere fokker ben ik zomaar bereidt om het hele land (en daarbuiten) door te reizen. 

Ik fok niet om winst te maken. Alles wat ik 'verdien' met het fokken van rittens, gaat daar ook weer in terug; kooien, speeltjes, voer, bodembedekking, eventuele medicatie en dierenartskosten etc.. Mijn ratten krijgen een uitgebreid aanbod aan voer. Zo hebben zij als basisvoer Science Selective, aangevuld met enorm veel verschillende dingen. Wat ze krijgen is per groep verschillend, bepaald aan de hand van hun behoeftes. Voor al mijn groepen maak ik zelf mijn eigen mixen. (Deze is eventueel over te kopen, prijs op aanvraag)

Als de rittens 4,5 week oud zijn en door de reserveerders gekozen kunnen worden, vraag ik 50% aanbetaling om je reservering definitief te maken. Zo weet ik zeker dat de rittens ook echt worden opgehaald. 

 

De reserveringsvoorwaarden. 
Om bij mijn rattery te kunnen reserveren, moet je aan een aantal voorwaarden voldoen:

*Rittens kunnen alleen per 2 (of meer) gereserveerd worden. Tenzij je kunt aantonen dat je rittens van hetzelfde geslacht hebt die maximaal 4 weken verschil hebben in leeftijd. 

*Rattery Muizerd heeft altijd de eerste nestkeuze.

*Bevriende ratteries gaan altijd voor op reguliere reserveerders.

*Je hebt het verhuiscontract doorgelezen en gaat hiermee akkoord. 

*Mijn rittens gaan weg als huisdier. Mocht je toch graag willen fokken, dan dien je dit vooraf aan te geven!

*Rattery Muizerd heeft de mogelijkheid een reservering te annuleren, ongeacht de reden. 

*Rittens mogen verhuizen als ze tussen de 7 en 8 weken zijn en boven de 120 gram wegen.

*Na definitieve toewijzing van je rittens (met 4,5 week) is 50% aanbetaling verplicht. Wanneer de aanbetaling niet tijdig in orde is gemaakt, komen je gereserveerde rittens vrij voor de volgende adoptant.

*Wanneer je na aanbetaling toch besluit geen rittens te willen, dan vervalt het recht op restitutie. 

*Onder de 16 jaar kun je geen reservering plaatsen.

*Zorg dat je met ophalen een vervoersmandje meehebt dat geschikt is voor (jonge) ratten. Heb je dit niet, dan kan ik je geen rittens meegeven. Je zult dan of een nieuwe ophaalafspraak moeten inplannen of bij mij een geschikt mandje kunnen overkopen (€15)

*Wij hanteren een garantie van 6 maanden na ophalen van de rittens indien er sprake is van overlijden door aangeboren afwijkingen. 


*Indien er sprake is van het herplaatsen van rattery ratten, wordt ik hiervan graag op de hoogte gebracht. Ook mogen de ratten altijd worden teruggebracht naar de rattery als je om wat voor reden dan ook niet meer voor ze kan/wil zorgen. Indien een dier met stamboom (fokgeschikt) verhuist, houden wij graag contact met de nieuwe eigenaar. Dit ivm inzage in onze lijnen. Dieren die zonder stamboom verhuizen, zijn NIET fokgeschikt, hier mag dus ook na doorverkoop NIET mee gefokt worden. 

 

*Indien er aangetoond kan worden dat uitgeplaatste ratten slecht verzorgd worden, heb ik als fokker het recht om de dieren terug te eisen. Jij als koper bent dan verplicht om deze dieren terug te brengen, zonder daarbij restitutie te verlangen van het aankoopbedrag.